Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Afla detalii
Am inteles

Sarcina în 9 pași

Prima lună

În prima lună de sarcină, din momentul în care spermatozoidul pătrunde în ovul, începe dezvoltarea fătului cu foarte mare viteză. În a zecea zi de la fertilizare, ovulul ajunge în uter unde se fixează de peretele uterin.

Corpul tău va simți mici modificări la nivelul sânilor prin creșterea sensibilității și a durerii, iar organismul tău va produce mai mult progesteron pentru a preveni apariția menstruației, dar și pentru a menține sarcina în perfectă siguranță. Frecvența urinării va crește din cauză că ovulul va exercita presiune asupra uterului. Vei simți, de asemenea, o scădere a energiei și o nevoie mai mare să dormi mai des la prânz, să te culci mai devreme și să te trezești mai târziu. S-ar putea să ai grețuri matinale, dar acestea nu apar la toate femeile.

A doua lună

În a doua lună de sarcină, apar simptome noi pe lângă cele de oboseală, greață, urinări frecvente și dureri la nivelul sânilor apărute în prima lună.

Poți întâmpina mâncărimi și deshidratări la nivelul pielii mai ales în zona burții ori a palmelor sau a tălpilor. Senzația de sete ți se va accentua din cauza urinarilor dese, în plus, corpul tău are nevoie de mai multă apă pentru procesul de formare a lichidului amniotic. Balonarea, constipația și arsurile gastrice pot fi evitate prin eliminarea meselor copioase, a alimentelor grase și condimentate, a băuturilor care fermentează și respectarea unui orar fix de masă. Talia începe să se mărească făcând loc bebelușului.

A treia lună

În a treia lună, embrionul începe să aibă trăsături de om, încep să se formeze mugurașii unde vor fi dinții de lapte, organele genitale, cartilajul oaselor, degețele, iar mușchii încep să se dezvolte.

Simptome noi care vor apărea vor fi curgerea sângelui din nas, cauzate de mărirea volumul de sânge, și stări de nervozitate din cauza hormonilor care fluctuează în corpul tău.

A patra lună

În a patra lună, se poate distinge clar sexul copilului, astfel că această lună este una foarte emoționată pentru tine. Auzul se dezvoltă și este important să începi să comunici cu bebelușul tău, să îi pui muzică și să îi citești povești. Începe să îi crească părul și sprâncenele, iar expresiile feței se pot schimba, făcând grimase.

Din a patra lună încearcă să nu mai faci efort și să eviți ridarea greutăților. Inima va lucra din greu pentru a asigura cantitate dublă de sânge de care au nevoie uterul, rinichii și pielea.

A cincea lună

Începând cu luna a cincea, vei putea simții mișcările bebelușului tău. De asemenea, mușchii și ligamentele tale se vor întinde pentru a suporta greutatea copilului în creștere. Este posibil să apară și varicele cauzata de dilatarea vaselor de sânge. La nivelul burții vei simții mâncărimi și este recomandat ca după fiecare duș sau baie să aplici un ulei hidratant pe pielea încă umedă.

A șasea lună

Dezvoltarea musculaturii și a masei osoase determină creșterea în greutate a copilului tău. Creierul bebelușul se dezvoltă cu rapiditate, iar corpul bebelușului începe să se dezvolte în mod proporțional cu capul. Tot în luna a șasea simțul auzului și văzului încep să fie tot mai puternice. Două dintre cele mai frecvente simptome pentru această lună le reprezintă acumularea de kilograme în plus și incontinența urinară. Este recomandat să eviți să ții diete sau să îți limitezi cantitatea de mâncare. Nu uita, alimentația pe care o ai influențează direct modul de dezvoltare al copilului tău.

A șaptea lună

În a șaptea lună de sarcină, bebelușul tău are deja dezvoltate auzul, de aceea nu uita să îi vorbești tot timpul pentru a crea o legătură cât mai puternică. Și simțul văzului este deja dezvoltat, iar la ecografie vei observa cum copilul tău deschide și închide ochii fără nici un fel de problemă. Plămânii micuțului tău sunt îndeajuns dezvoltați, astfel încât el este capabil să respire singur.

Corpul tău se va confrunta cu noi schimbări, pregătindu-se pentru momentul nașterii. Dimensiunile uterului tău vor crește, fapt ce duce la urinări tot mai dese și dureri de spate. Începând cu luna a șaptea în sâni ți se va forma laptele matern cunoscut și sub denumirea de colostru.

A opta lună

În penultima lună, bebelușul tău crește tot mai mult și se pregătește pentru venirea pe lume. În această lună creierul micuțului tău este în continuă dezvoltare, dar restul corpului este destul de bine format.

Contracțiile dese pe care le vei simții nu trebuie să te sperie sau să te îngrijoreze. Nu sunt la fel de dureroase pe cât cele din apropierea nașterii, dar își mențin intensitatea și sunt neregulate. Presiunea pelviană apare din cauză că bebelușul tău cade în zona pelvisului pentru a se pregăti pentru naștere. Alte simptome care vor apărea sunt sângerări nazale, constipație și hemoroizi, varice, scăderea libidoului și senzație de irascibilitate.

A noua lună

În ultima lună, totul se desfășoară într-un ritm alert. Bebelușul tău s-a făcut destul de mare și încearcă să își facă loc, fiind pregătit aproape în totalitate pentru venirea pe lume.

Vei întâmpina dificultăți de respirație și vei fi mult mai afectată de alimentele pe care le vei mânca. Încearcă să mănânci cantități mici de alimente, în mod regulat, iar după masă este recomandat să faci o scurtă plimbare. La nivelul pielii burții vor fi mâncărimi. Poți scăpa de acestea prin aplicarea de comprese cu ceai de mușețel sau gălbenele și masarea pielii cu ulei de gălbenele sau măsline.

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZILE PESTE 300 DE LEI

return

SE LIVREAZA IN 1-3 ZILE LUCRATOARE DE LA CONFIRMAREA TELEFONICA A COMENZII IN ZONA DE ACOPERIRE A CURIERULUI

help

PLATĂ ONLINE
CU CARDUL